Terug naar het overzicht

Laatste week inzending creatiewedstrijd Huygensfestival

woensdag 25 augustus 2021

Deze week is de laatste kans om mee te doen aan de creatiewedstrijd van het Huygensfestival. Je digitale inzending moet vóór 27 augustus binnen zijn.

Precies honderd jaar geleden overleed de Franse componist Camille Saint Saëns. Eén van zijn bekendste werken is het ‘Carnaval van de Dieren’. De creatiewedstrijd, onderdeel van het Huygens Festival, heeft daarom het thema ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval van de Dieren’. Iedereen kan meedoen met deze wedstrijd: kinderen, jongeren en volwassenen.

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 10 september 2021. De winkeliers in het Huygenskwartier Voorburg stellen ook dit jaar prijzen en hun etalages beschikbaar voor de mooiste inzendingen. Een deskundige jury onder leiding van voorzitter Silvana Senff, lid van de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne én ondernemer in het Huygenskwartier, beoordeelt de inzendingen.

Het Aquarium

De creatiewedstrijd heeft het thema ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval van de Dieren’ van Camille Saint Saëns. De inzending moet voorzien zijn van naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer. Deelname aan de wedstrijd betekent automatisch dat de ingezonden kunstwerken ook via (social) media gedeeld mogen worden. Vanaf woensdag 15 september zijn de ingezonden kunstwerken weer bij Museum Swaensteyn op te halen.

Doe je ook mee?

Als je ook met de wedstrijd mee wil doen, kun je je digitale inzending vóór 27 augustus insturen onder vermelding van Huygens Festival Creatiewedstrijd aan secretaris@huygensfestival.nl.Overige bijdragen worden gestuurd naar Lionsclub Voorburg Prinses Marianne p/a Oostvlietweg 23, 2266 GM, Leidschendam.

Het maximale formaat van je creatieve uiting op papier is A1. Als je een TikTok-filmpje inzendt mag dat maximaal 30 seconden duren; en een video maximaal 3 minuten. Persoonlijk inleveren is eventueel ook mogelijk maar alleen op afspraak: 06 490 59 596.

Inspiratie opdoen

Ter inspiratie kun je deze opname bekijken van de huispianiste van het het Huygens Festival, Nadia Askarova van Theater ‘hART’