Het Rondane Kwartet bestaat uit de pianisten Daphne Keune, Robert Lambermont, Daphne Keune, Petra van Oort en Laura Sandee. Zij leggen zich al 17 jaar, met wekelijkse repetities, op de muziek van Simeon ten Holt toe. Wegens omstandigheden vervangt pianist Anna van Nieukerken Daphne Keune tijdens dit concert. Rondane Kwartet is het enige kwartet ter wereld dat de vijf composities voor meerdere toetsinstrumenten van Simeon ten Holt, in vaste bezetting, uitvoert. Het betreft de composities Canto Ostinato, Lemniscaat, Horizon, Incantatie IV en Meandres. Het Rondane Kwartet heeft gedurende vele jaren een nauwe band onderhouden met componist Simeon ten Holt. Simeon ten Holt noemde Robert Lambermont in zijn memoires (Het woud en de citadel, Memoires van een componist) één van de warmste pleitbezorgers van zijn muziek.

Het Rondane Kwartet voert regelmatig concerten uit in binnen- en buitenland. Simeon ten Holt nodigde het kwartet meerdere malen uit om zijn muziek te vertolken en sponsorde ook hun eerste CD, ‘Canto Ostinato’, Naast hun jaarlijkse concertreeks in De Duif in Amsterdam, speelden zij onder meer in de Ruïnekerk in Bergen, het Moscow International Performing Arts Center in Moskou, Rusland, het Festival van Vlaanderen, Kortrijk, België en het SOU Festival in Tbilisi in Georgië.

Het Rondane Kwartet zal tijdens het Huygens Festival 2020 ”Lemniscaat” van Simeon ten Holt ten gehore brengen. Lemniscaat werd voltooid in 1983 en is de eerste compositie voor vier toetsinstrumenten die Simeon ten Holt schreef na Canto Ostinato. Het stuk is net als Canto Ostinato opgebouwd uit muzikale secties waarvan de pianisten bepalen hoe vaak zij die herhalen. De herhalingsstructuur biedt de pianisten de ruimte om tijdens het spel de aard van de muziek te onderzoeken en optimaal ten gehore te brengen. Veel muzikale ideeën ontstaan tijdens een concert en worden ter plekke uitgeprobeerd. Hierdoor is iedere uitvoering van Lemniscaat steeds opnieuw een avontuur voor zowel het publiek als de pianisten.

Het blazersensemble WINDKRACHT 10 werd in 1979 door toenmalige leden van het Haags Instrumtaal Jeugd Ensemble opgericht en maakt sinds 1993 deel uit van de Voorburgse muziekvereniging St. Caecilia. Enkele leden van het eerste uur spelen nog steeds in het ensemble, maar Windkracht 10 heeft inmiddels ook jonge leden. Windkracht 10 vormt een hecht ensemble, het vierde vorig jaar zijn 40-jarig bestaan met een grote reünie, masterclasses door de leden van het rietblazerskwintet Calefax en een eigen concert.

Het ensemble staat sinds 1984 onder de bezielende leiding van Ali Groen. In de loop der jaren heeft Windkracht 10 een zeer groot repertoire opgebouwd, van klassiek tot hedendaags. Speciaal voor het ensemble werden werken gecomponeerd en gearrangeerd. Veel arrangementen zijn door leden van het ensemble zelf gemaakt.

Windkracht 10 verzorgt eigen concerten, educatieve projecten voor kinderen, concerten in zorginstellingen met speciaal repertoire, begeleidingen van koren en dansers, etc. Windkracht maakt ook regelmatig tournees naar het buitenland. 

Tijdens het Huygens Festival zal Windkracht 10 zich zowel in volledige, als ook in kleinere bezettingen laten horen.

Programma Huygensfestival

 • Ludwig van Beethoven: Trio B-dur op.87 (1795) door Christ de Jong (klarinet), Thetmar Joosting (fagot) en Hetty Burgers (klarinet)
 • Joseph Wölfl: Trio in Es-Dur(eind 18de eeuw)
 • Jean Francaix: Sept danses (1971) (gehele ensemble)
 • Jacques Ibert: Trio d’anches (1935) door Esther Steffens (fagot), Charles Fransen (hobo) en Erik
 • Jean Françaix: Sept danses (1971) - d'après le ballet "Les malheurs de Sophie" pour 10 instruments à vent - Partijenset. Snelle en betrouwbare levering

Concert Alkyona & Friends

Wegens de verscherpte quarantainemaatregelen in de UK is het voor twee van de vier kwartetleden van het Alkyona Quartet onmogelijk om voor de concerttournee naar Nederland te komen. Als oplossing hebben de celliste (Jobine Siekman) en de violiste (Emma Purslow) een alternatief programma samengesteld waarbij ze een samenwerking aangaan met duo Viool&Bajan (Coraline Groen en Robbrecht Van Cauwenberghe).

Robbrecht Van Cauwenberghe (bajan) en Coraline Groen (viool) vormen door de combinatie van hun instrumenten en de energievolle en natuurlijke manier waarop zij samenspelen een uniek duo. In 2014 ontmoetten zij elkaar tijdens hun bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en inmiddels hebben zij concerten gegeven in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk; onder andere in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, de Nieuwe Kerk in Den Haag en de Hertz in Tivoli Vredenburg.

Emma en Jobine zijn beiden veelgevraagde musici in Engeland en Nederland en hebben een passie voor kamermuziek. Zes jaar geleden al, tijdens hun studie aan de Royal College of Music in Londen, begonnen zij samen te spelen en sindsdien hebben zij flink naam gemaakt. Met hun strijkkwartet, het Alkyona Quartet, hebben ze onlangs hun eerste CD uitgebracht met het strijkkwartet ‘Intimate Letters’ van Janacek die al online te beluisteren is.

In het programma ‘Reunited by Music’ vieren ze zowel dat zij herenigd zijn met elkaar – ze waren door Covid‐19 maandenlang in verschillende landen –, als dat ze herenigd zijn met hun publiek. Bovendien brengen zij werken van zeer verschillende componisten bij elkaar in een concert dat alle kanten van deze bijzondere combinatie van instrumenten belicht. Van baroksonate tot tango en van het muzikale verhaal ‘Ferdinand en de Stier’ tot de Tsjechische volksmelodieën van Dvorak in zijn 5 Bagatelles. Er is voor ieder wat wils in deze muzikale viering!

Programma:

 1. P. Teleman - Sonate in Nr. 2 in D groot, TWV 41:D1
 2. Ridout - 'Ferdinand the Bull'
 3. Sollima – Uit ‘Suite Case’ voor twee violen ‘Wood’
 4. Piazzolla - Le Grand Tango voor cello en bajan
 5. Dvorak - 5 Bagatelles, op. 47 voor twee violen, cello en bajan

Biografieën:

British violinist Emma Purslow was born in the Peak District, England, and is now based in London following her studies as a scholar at the Royal College of Music. She enjoys a freelance career performing regularly with orchestras including the London Philharmonic Orchestra, London Contemporary Orchestra and City of Birmingham Symphony Orchestra, and is also a passionate chamber musician who has performed extensively throughout the UK and abroad. Recent appearances include festivals such as the Stift International Music Festival in Holland, Roman River Festival, Lake District International Summer Festival and the Hvinde Sande Festival in Denmark, as well as appearances at St John Smith Square, St Martin in the Fields and the Royal Albert Hall. Her ensemble the Alkyona Quartet are Making Music Artists 2020-2021, Tunnel Trust Artists 2020-2021, and have recently released their first album in collaboration with Cegin Productions.

Coraline Groen, winnares van de Oskar Back Prijs en publieksprijs van het Nederlands Vioolconcours 2020, wordt beschouwd als een van de topviolisten van haar generatie. ,”Zeer stijlbewuste speler, gevoel voor de lange lijn, lef om de meest ingetogen klanken te produceren, eigenzinnige cadensen, spannend en edel spel” waren enkele woorden van de jury. Sinds 2020 is zij actief als tweede violiste in het Koninklijk Concertgebouworkest. Coraline begon met vioolspelen toen ze drie jaar oud was. In 2019 behaalde zij haar masterdiploma bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een tien met onderscheiding voor, ”haar veelzijdigheid, creativiteit, en haar muzikale en inspirerende persoonlijkheid”. Als veelgeprezen kamermusicus is Coraline grondlegger van het Volkmanntrio en het experimentele pianokwintet de Formule. Met zowel bajanspeler Robbrecht Van Cauwenberghe als pianist Rik Kuppen vormt zij een duo.

Robbrecht Van Cauwenberghe (1995) wordt door zijn uniek instrument en virtuositeit regelmatig gevraagd voor producties en recitals in binnen- en buitenland. Zo speelde hij in seizoen ’19-’20 in de gelauwerde voorstelling “Zwijnenstal” van de Nederlandse Reisopera in coproductie met Theater Sonnevanck en was hij eerder te horen in voorstellingen van Théatre d’Art en operagroep The Fat Lady (Haarlem). Daarnaast is Robbrecht regelmatig te horen in verschillende radio- en tv-programma’s: zo werd hij onder andere gevraagd voor een residentie in het programma “Opium” op NPO Radio 4 en werd hij uitgenodigd als “Jonge Held” in het programma Podium Witteman (NPO 2). Hij studeerde bajan aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag - waar hij gesteund werd door een excellentiebeurs -, de Kunstuniversität Graz en muziekwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij in 2018 zijn bachelor-studie afsloot met de graad “Magna cum Laude”. Robbrecht speelt op een Jupiter-bajan (Russische variant van de knopaccordeon) die speciaal voor hem in Moskou gebouwd werd.

Jobine Siekman is als getalenteerde celliste een veelgevraagd solist en kamermusicus in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Ze won zowel solistische prijzen (Nationaal Cello Concours van de Cellobiennale Amsterdam 2016 en Anna Shuttleworth RCM Bach prijs) als in diverse ensembles zoals het Alkyona Quartet en het Chloé Trio. Voor het jaar 2019-2020 is zij aangesteld als de Mills Williams Junior Fellow aan de Royal College of Music in Londen. Zij behaalde daar eerder een Bachelors of Music diploma met docent Melissa Phelps en rondde afgelopen juli haar Master of Performance studie af bij Richard Lester. Ze gaf concerten in o.a. Wigmore Hall, Royal Albert Hall en het Concertgebouw Amsterdam als soliste en in diverse kamermuziekensembles zoals het Volkmann Trio. In oktober maakte ze haar debuut als solist met het Simon Bolivar Orkest in het celloconcert van Schumann. Het Prins Bernhard Cultuurfonds en Hendrik Muller Fonds sponsoren Jobine en haar instrument, een cello van Lefèbvre, heeft ze in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Met Herrie in de tent maakt Frisse Oren een nieuwe tekstloze muziekvoorstelling voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar en hun (groot-)ouders. Een openluchtvoorstelling (± 25 tot 30 minuten), passend bij de 1,5-meter- samenleving.

Herrie in de tent gaat over twee kampeerders die op fietsvakantie zijn en hun tentje op een camping, op gepaste afstand van elkaar, opzetten. De ene zet zijn tentje keurig op en stalt zijn spulletjes netjes uit om vervolgens heerlijk te kunnen genieten van de stilte en om lekker in zijn boek te lezen. Dan krijgt hij opeens een buurman die een stuk luidruchtiger en chaotischer is… Wat is dat voor een herrie die uit die uit zijn tent komt? Hoe wordt dit toch nog gezellig voor allebei?

Alle bekende campinggeluiden en gebruiken komen op muzikale wijze voorbij: het opblaaspompje, de onvermijdelijke mug in de tent, gezang onder de (buiten)douche, het geluid van badslippers, gespetter in een badje, een potje tafeltennis etc.

Herrie in de tent wordt gespeeld door drie duo’s die afzonderlijk van elkaar dezelfde voorstelling op verschillende locaties kunnen spelen. De duo’s bestaan steeds uit een melodie- en een basinstrument (+ukelele). Deze drie duo’s zijn:

 • Stefanie Liedtke (fagot/blokfluit/ukelele) en Marieke Franssen (dwarsfluiten), regio Amsterdam
 • Rudi van Hest ((bas-)klarinet/ukelele) en Douwe van der Meulen (hobo), regio Utrecht
 • Joost van Genugten (bastuba/ukelele) en Sjoerd Pauw (trompet), regio Breda/Arnhem

Herrie in de tent wordt gemaakt door:

 • Bastiaan Woltjer – componist
 • Rianne Meboer – regisseur
 • Anneke Wensink -marketing/PR/verkoop
 • Rudi van Hest – zakelijke leiding en producent
De Quatre Mains Groep Den Haag is opgericht in 1987, en telt 35 leden. Alle spelers zijn liefhebbers van het Quatre Mains spel. Een aantal leden speelt naast Quatre Mains solo piano of een ander instrument.
De groep geeft 4 x per jaar een uitvoering voor publiek, en daarnaast zijn er regelmatig optredens in kerken en op festivals .

Programma

Theodora Loman en Ad Zuiderent (Jazzy improvisaties op 2 piano’s uitgevoerd)

 • Harold Arlen (1905-1986) - Stormy Weather 
 • George Gershwin (1898-1937) - A foggy Day
 • Johan Sebastian Bach (1685-1750) - Largo ma non tanto (uit het dubbelconcert BWV 1062)

Kitty Havermans en Martin van Noord  (Werk voor 2 piano’s)

 • Sergej Rachmaninoff (1873-1943) - Etude Opus 39 no 4

Marjon van Es en Jaap de Wit (Diverse stukken van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

 • Quatre Mains en zang
 • Quatre Mains -Sonate KV 381 : Deel 1 Allegro en deel 2 Andante
 • Piano/Zang: An Chloë KV 524
 • Als Luise die Briefe Ihres ungetreuen Liebhabers verbrannte KV 520
 • Cosi fan Tutte KV 588 – Aria van Dorabella : “Ah scostati”

Subcategorieën