Stichting Dans aan de Vliet viert 10-jarig bestaan in 2019

“De afgelopen 10 jaar hebben veel kinderen van hun droom hun baan gemaakt”,
 aldus Mira Moreno (oprichtster Stichting Dans aan de Vliet).


Het prille begin van Dans aan de Vliet
De gemeente Leidschendam-Voorburg is een groene gemeente waar water en recreatie een belangrijk onderdeel zijn van de uitstraling rondom de Vliet. Mira Moreno verhuisde 10 jaar geleden van Amsterdam naar Leidschendam om het grote avontuur van de stichting aan te gaan.

Leidschendam-Voorburg is een kindvriendelijke gemeente waar mensen rustig buiten kunnen zijn. De eerste indruk van Mira over de gemeente was: hoe kunnen er in een relatief kleine gemeente twee theaters zijn? In tijden van bezuinigingen is dat bijzonder te noemen. Maar juist vanuit die twee theaters is het grote avontuur begonnen.

Zo is Stichting Dans aan de Vliet ontstaan
Ex-wethouder van Sociale Zaken, Gregor Rensen, heeft in 2009 een vriendelijke hand gegeven zodat Stichting Dans aan de Vliet met subsidie van de gemeente aan de slag kon als cultuuraanbieder. Dit maakte het mogelijk om te starten en de stichting uit te bouwen tot een prachtige organisatie waar kinderen graag deel van uitmaken.

Tien jaar toonaangevend op het gebied van dansprojecten
Tien jaar later heeft Stichting Dans aan de Vliet honderden kinderen een podium kunnen bieden. De workshops en lessen, gegeven door professionele krachten, hebben ervoor gezorgd dat kinderen en jongeren tijdens alle edities van de Dans aan de Vliet danswedstrijden prijzen hebben gewonnen. De stichting doet altijd mee aan grote evenementen in de gemeente, denk onder andere aan Het Huygensfestival, A Walk in the Park, De Vlietdagen, Vliet Petit, het eigen peuter- en kleuterfestival en optredens in het gemeentehuis.

“Samen zijn we sterker”
Vanaf 2011 is de stichting diverse samenwerkingen aangegaan met dans- en balletscholen en verenigingen die aan dans en beweging doen. Dans aan de Vliet heeft zich geprofileerd als een instantie die niet alleen educatieve projecten aan kinderen biedt, maar dans ook toegankelijk maakt voor een breed publiek. Dit laatste wordt vooral gedaan door ludieke en artistieke uitingen.

De gemeente heeft Dans aan de Vliet gevraagd om de voorstelling Suite de Notenkraker aan alle zakelijke relaties en -partners aan te bieden voor kerst. En deze kunsten laat de stichting inmiddels al 8 jaar met plezier zien.

Dansactiviteiten laten groeien in het midden van het groene hart
Met trots kan Stichting Dans aan de Vliet zeggen dat zij dansactiviteiten laat groeien in het groene hart van de gemeente. En het resultaat na al die jaren is verbluffend. Mensen beginnen geïnspireerd te raken door alles wat er op toneel wordt getoond. De stichting kan concluderen dat de “formule” van samenwerken ook door andere instanties en organisaties is overgenomen. En dat is een groot compliment!

In tien jaar hebben veel kinderen van hun droom hun baan gemaakt
Stichting Dans aan de Vliet heeft een podium gegeven aan amateurdansers en aan professionele dansers. Diverse jonge talenten zijn hun danscarrière bij de stichting gestart of hebben deel uitgemaakt van één van de optredens. Denk onder andere aan Timothy van Pauke (nu solist bij HNB), Zoë Greten (winnaar Superkids), Jillis Roshanali (rol in Billy Elliot) en Roan Pronk (ook een van de Billy’s).

Ook hebben diverse solisten van Het Nationale Opera van Sofia een bezoek gebracht aan de stichting. Sinds een aantal jaar is er ook een samenwerking met de Dutch Don’t Dance Division en zijn zij regelmatig tijdens de Vlietdagen te zien met hun mooie dansers.

Een bijzonder dansgala voor het 10-jarig bestaan
Omdat Stichting Dans aan de Vliet in 2019 haar 10-jarig bestaan viert, vindt er in september 2019 een dansgala plaats. Mira Moreno is daar als voorzitter en organisator momenteel druk mee bezig. De hele gemeente is dan ook bij dezen van harte uitgenodigd voor een geweldig jaar vol dans. En daarna? Op naar nog 10 dansjaren!

www.dansaandevliet.nl