Maciej Wierzchołowski, organist, klavecinist en arrangeur.

Als pianist bereikte Maciej de finale van de zevende Polish Young Instrumentalists Competition (2002), en in 2005, als student aan de Akademia Muzyczna in Krakau, werd hem de tweede prijs toegekend tijdens de International Organ Competition in Rumia, Polen. Interesse in repertoire voor toetsinstrumenten van de Barok tot de vroege Romantiek brachten hem naar de vermaarde afdeling Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier rondde Maciej zijn clavecimbel studie af bij Jacques Ogg, en is orgel bij Jos van der Kooy.

In September 2014 kreeg Maciej de Vriendenprijs van de Stichting Musica Antica (Den Haag). De Vrienden van Musica Antica hebben voor “de talentvolle organist/klavecinist Maciej  Wierzcholowski gekozen die in overtuigingskracht, veelzijdigheid en originaliteit eruit sprong”. Maciej werkt ook heel graag met verschillende oude muziek ensembles binnen in buitenland, en staat open ook voor multidisciplinere artistische collaboraties. Hij heeft muziekles als gast docent bij Hogeschool Leiden en begeleidt muzikale activiteiten in Vrije School Den Haag. In 2015 werd hij de vaste lid van jury tijdens Felix Nowowiejski Koor Festival en Wedstrijd in zijn geboorte stad, Olsztyn.

In Nederland Maciej is de initiatiefnemer en uitvoerder van vele artistieke projecten , van klassiek tot alternatief, aangeboden aan de Nederlandse en internationale publiek.

Repertoire: Parademarsch van Prinsess Marianne
F. Chopin (1810-1849) - Nocturne Es groot, Op. 9 No. 2
M.K. Oginski (1765-1833) - Polonaise Les Adieux a la Patrie
I. Padarewski (1860-1941) - Menuet voor piano uit Humoresques de concert, Op. 4 No. 1
K. Szymanowski (1882-1937) - Etude Bes klein, Op. 4. No. 1
F. Schubert (1797-1828) - Impromtu As groot, Op. 90, No. 4