Matangi

Daniel, Maria-Paula, Karsten en Arno vinden elkaar al sinds jaar en dag, in de gedeelde liefde voor het kwartetspelen maar ook in jarenlange vriendschap. In de afgelopen 20 jaar deelden ze lief en leed met elkaar en werden van studenten, musici, ouders en gehuwden. Ze speelden honderden concerten over de hele wereld, van Rusland tot Tunesië en van China tot New York. Vaak stonden ze daar als kwartet en andere keren deelden ze het podium met (veelal bekende) artiesten uit binnen- en buitenland. Ze stonden op befaamde festivals zowel in Nederland als daarbuiten. 

‘De kracht van Matangi ligt in de kracht van de groep. We zijn vier onafhankelijke artistieke zielen waarbij het geheel meer is dan de som der delen’ aldus Daniel. 
‘Onstuimig en ongetemd, zo zou ik ons typeren. We kleuren niet binnen de muzikale lijntjes!’ schrijft Maria-Paula. 
‘We spelen zoveel verschillende soorten en stijlen muziek, die vragen allemaal om hun eigen interpretatie en presentatie. Daar zit voor ons de uitdaging en inspiratie.’ (Karsten) 
Arno zegt ’Het publiek weet dat ze bij ons kunnen worden verrast. We zijn niet bang om ideeën uit te proberen; de mogelijkheden met Matangi zijn eindeloos!’ 
Ze houden van risico. In programmering, maar nog meer in spel. Vertrouwen is daarbij het kernwoord. Weten dat je medespelers alert zullen zijn, je zullen vangen om je vervolgens met iets nog mooiers te verrassen.

Canto Ostinato Strings Attached

Als we beginnen staat er een groot, leeg canvas voor ons. Ieder van ons heeft zijn eigen gerei meegenomen. We weten wat erop zou kunnen komen te staan, maar we kiezen elke keer weer voor nieuwe verf, andere penselen en we mengen de kleuren opnieuw. Soms lang, soms heel even. We zijn ingetogen, uitbundig, dromerig, af en toe een tikje vilein.

Berustend, opgewonden, zoet, vaag, manisch. Furieus, melig, uitdagend, aarzelend en dan weer maniakaal. Net als de luisteraar denkt te weten hoe het schilderij eruit komt te zien, verven wij alles over in ijzig lichtblauw, daarna wit en beginnen we weer met een ogenschijnlijk leeg canvas. De verf is echter nog nat en met één veeg over het doek ontstaat er iets wat we nooit samen hadden kunnen bedenken. 

En dan...heel plots...is alles weg.