© MajankaFotografie

 

Matthijs van Delft (2005) kreeg zijn eerste gitaarles toen hij zeven jaar oud was en werd in september 2017 aangenomen op de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium, waar hij les volgt bij Fernando Cordas. Zijn middelbare schoolopleiding volgt hij op het Erasmiaans Gymnasium, waar hij in klas 5 zit.

Matthijs won al diverse prijzen, onder andere de Leo Brouwer prijs en de eerste prijs (tot 15 jaar) bij het Antwerpen Gitaarfestival (2017). In Nederland won hij prijzen bij het Jong Talent Concours Maassluis en het Prinses Christina Concours. Met dertien jaar won hij de tweede prijs bij het tv-programma Superkids. Matthijs geeft graag concerten, onder andere tijdens het Grachtenfestival 2019 waar hij zijn eigen HTD concerten mocht verzorgen en dit jaar trad hij drie keer op met zijn zusje Adinda tijdens het Grachtenfestival (2020). In mei 2019 mocht hij twee korte concerten geven in het Koninklijk Paleis op de Dam tijdens de receptie van de uitreiking van de Zilveren Anjers, die uitgereikt werden door H.K.H. Prinses Beatrix.

In het buitenland trad hij op tijdens het openingsconcert van het Antwerpen Gitaarfestival 2018. In datzelfde jaar heeft hij ook zijn eerste video-opname gemaakt bij Siccas Guitars in Duitsland. Naast zijn solo optredens vindt Matthijs het ook leuk om met zijn zusje Adinda samen te spelen. Ze waren samen o.a. te zien op tv tijdens Kerst met de Zandtovenaar (2019), bij Podium Witteman (2020) en deden ook mee aan de livestream van Classical Encounters (2020) en van het openingsconcert van het Grachtenfestival (2020) Masterclasses heeft Matthijs gevolgd bij Wibi Soerjadi, Carlo Marchione, Jan Depreter, Sofia Kaltchev, Thomas Offerman, Joaquín Clerch en Scott Tennant.

 

 Adinda van Delft (2008) werd betoverd door de klanken van de viool toen ze nog maar drie jaar oud was. Ze krijgt inmiddels 7 jaar vioolles, sinds september 2017 van Ilona Sie Dhian Ho bij de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium. Daarnaast volgt ze pianoles bij Kai Ming Ip bij de SKVR en zit in klas 4 van het Erasmiaans Gymnasium.

Adinda won al diverse prijzen, onder andere de eerste prijs bij Iordens A en de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk van het Nederlands Vioolconcours (2020). Tijdens het Peter de Grote Festival zijn de Hanzevast Talent Award en de HJSO Solist Award aan haar toegekend (2019), en tijdens het Grachtenfestival ontving ze de Bunschoten Jonger Talent Prijs (2020). Toen Adinda 10 was, won ze de derde prijs bij Holland’s Got Talent. Met piano is ze ook in de prijzen gevallen bij het Jong Talent Concours Maassluis en de Muziekwedstrijd van het PCC (2020).

Het liefst deelt Adinda haar grote passie voor muziek met het publiek. Ze heeft o.a. als soliste opgetreden met het Noord Nederlands Orkest tijdens het nieuwjaarsconcert (2020). Bij Podium Witteman was Adinda in januari te gast als Pauls Jonge Held en in april samen met haar broer Matthijs als duo (2020). Ook was ze te zien bij de livestream van Classical Encounters (2020), het openingsconcert van het Grachtenfestival (2020), en samen met Matthijs op TV bij Kerst met de Zandtovenaar (2019).

Adinda speelt op een ¾ viool van Mathias Neuner (1827), die zij in bruikleen heeft van het NMF.

 
Foto Maarten Noordijk Photography 

Het repertoire is:

  • Cantabile - N.Paganini
  • Siete Canciones Populares Españolas - M.de Falla
    Deel 1 (El paño moruno) en 7 (Polo)
  • Danse Espagnole uit La Vida Breve (arr.viool/gitaar) - M.de Falla