Media-project Beethoven Concerto opus 1,5 voor kinderen met kinderen' is het unieke initiatief van Muziek & Theater 't hART in het kader van het Beethoven-jaar 2020. Het project is mede mogelijk gemaakt door de Vlietwensen in samenwerking met o.a. museum Swaensteijn en Leidschendam-Voorburg TV. De leerlingen van muzieklespraktijk Nadia Askarova en School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag brengen de muziek van Beethoven ten gehore in verrassende ensemble settingen.
 
Steunend op historische feiten uit het leven van Beethoven zijn er speciaal voor dit project de gelegenheidsensembles samengesteld die zijn muziek fris en vernieuwend laten klinken. De jonge deelnemers worden door de gerenommeerde vakdocenten en bekende artiesten gecoacht. Voor het eerst in de geschiedenis van het moderne muziekonderwijs presenteren de kinderen van 10 en 11 jaar de stukken van Beethoven op de historische klavieren zoals fortepiano en orgel. Het professioneel kinderconcert wordt afgewisseld met historische, soms humoristische weetjes rondom Beethoven, wordt vastgelegd in creatieve beeldproductie en is vervolgens in het openbaar te bekijken.
 
Een deel van dit bijzonder programma is op zaterdag 12 september 2020 live te beleven in de Franse kerk in het kader van het Huygens festival.