Het Shackletonkwintet bestaat uit:
Marieke Eikeboom, fluit
Fia Sanders, hobo
Bernard van Kesteren, klarinet
Paulien Westerduin, fagot
Guido Gerritsen, hoorn

Voor Peter en de wolf treedt Adri den Ouden op als verteller.

Het Shackletonkwintet werd begin jaren negentig opgericht. Aanleiding was de wens van de zes uitstekende amateurmusici om het sextet van Poulenc te studeren, een briljant en uitdagend stuk voor fluit, hobo, klarinet, hoorn, fagot en piano. Tot 1996 heeft het Shackleton in deze samenstelling gespeeld. Toen de pianist ermee ophield, ging het ensemble verder als blaaskwintet.

Het Shackletonkwintet speelt niet alleen het standaard kwintetreportoire maar zoekt stukken die minder vaak gespeeld worden en die de moeite waard zijn om de tanden in te zetten. Plezier in muziek maken staat voorop, kwaliteit en muzikaliteit volgen vanzelf.

De naam van het kwintet is ontleend aan de plek waar in de beginjaren werd gerepeteerd: het appartement in de de Shackletonstraat in Amsterdam waar de hoboïste woonde.

Met enige frequentie organiseert het ensemble de “Salon de monsieur Jacques Leton”. Ernest Shackleton zal u ongetwijfeld wat zeggen: de beroemde ontdekkingsreiziger die een aantal expedities naar de Zuidpool leidde. Maar Jacques Leton, wie mag dat dan wezen? Het verhaal gaat dat hij een wereldberoemde aardbeienkweker uit Frankrijk was. Omdat  veel Amsterdammers de naam van de ontdekkingsreiziger uitspreken als Sjakkeleton, leek het onontkoombaar de salon aan de aardbeienkweker te wijden. De salon groeide allengs uit tot een podium waar, behalve het Shackletonkwintet, een keur aan muzikanten en andere artiesten zijn kunsten ten gehore brengt.