Actueel

Jonge componistenwedstrijd

Het Huygens Festival 2021 organiseert een wedstrijd voor jonge componisten tot en met 20 jaar. We nodigen je uit om een eigen compositie of arrangement in te zenden. De winnende inzending zal tijdens het Huygens Festival op zondag 12 september worden uitgevoerd door het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen.

In 2021 is het 100 jaar geleden dat Camille Saint Saëns is overleden en is het officieel ‘Saint Saëns Jaar’. De jonge componistenwedstrijd heeft dan ook één van de werken van deze componist als uitgangspunt en wel ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval der Dieren.

Stuur je inzending voor 1 augustus 2021 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Creatiewedstijd Fur Elise

In 2021 is het 100 jaar geleden dat Camille Saint Saëns is overleden en is het officieel ‘Saint Saëns Jaar’. De creatiewedstrijd ‘Für Elise’ heeft dan ook één van de werken van deze componist als uitgangspunt en wel ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval der Dieren.

Nieuw dit jaar is dat naast kinderen en jeugd nu ook volwassenen worden uitgenodigd om mee te doen aan deze creatiewedstrijd. De maximale maat van je creatieve uiting op papier is A1 en van een TikTok-filmpje 30 seconden en een video 3 minuten. Stuur je inzending vóór 27 augustus 2021 aanstaande in onder vermelding van Huygens Festival ”Für Elise”.

De 14de editie van het Huygens Festival dat van 11 tot en met 13 september in het Huygenskwartier Voorburg werd gehouden, was een daverend succes. Ondanks de wereldwijde uitbraak van corona-virus had het bestuur van het Huygens Festival ingezet om het festival door te laten gaan. Met een aantal aanpassingen in de oorspronkelijke programmering kon het publiek op de vier festivallocaties en via livestream genieten van een gevarieerd en kwalitatief programma. Het festival werd geopend door loco-burgemeester Astrid van Eekelen.

Tijdens het Huygens Festival,van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september aanstaande,  is in Foto Atelier BW5 het Informatiepunt van het Huygens Festival gevestigd. Daar is onder andere het festivalprogramma te verkrijgen en zullen de aanwezige vrijwilligers proberen uw festivalvragen te beantwoorden. Ook kan in BW5 de oplossing van de etalagewedstrijd in het Huygenskwartier worden ingeleverd. In BW5 zijn tevens foto’s te zien van eerdere edities aan de hand van Michel Groen, Hilbert Krane en Frank Rozenberg. Het fotoatelier is te vinden aan het Zwartepad 5 in Voorburg.

In de Bibliotheek in Voorburg gaat woensdag, in besloten kring, de prijsuitreiking plaatsvinden van de creatiewedstrijd ‘Für Elise’ die in het kader van het Huygens Festival is gehouden.

Klik hier voor de speurtocht.

Vrijdag werden er voor de oude kerk in Voorburg mondkapjes uitgedeeld aan de vrijwilligers van het Huygens festival door de werkgroep Hranice.

Huygens Festival gaat door
Het Huygens Festival is èèn van de weinige festivals die doorgaat in Nederland. Bijna alle andere festivals gaan door de coronacrisis niet door.

Het Huygens Festival dat van 11-13 september plaats vindt is via Midvliet TV (kanaal Ziggo 41) te volgen. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Eerder was al duidelijk dat het festival der klassieke muziek in aangepaste vorm door zou gaan, ondanks corona.

Het Open Podium Special Klassiek was donderdag 16 januari een avond vol ensembles.

Het samenspel van de broers Kevin en Kenneth Laban op piano en dwarsfluit reikte verder dan plezier. Dasha Serck liet met haar pianobegeleiding van Tijmen Weijermars op klarinet een nieuwe kant van zich zien.