Het Amstel Quartet brengt samen met De Dutch Don't Division het programma Tapas en Mambo.

Jürg Frey 1953

Extended Circular Music nr. 7 2011/2014

De bedarende klanken van de Zwitserse componist Frey strelen de oren van de luisteraar maar laten hen juist ook van de stiltes ertussen genieten.

Marc Mellits 1966 * Tapas

2007/2017

Marc Mellits serveert acht heerlijke Amerikaanse hapjes in zijn werk Tapas; van pittig tot zoet en van stuwend tot dromerig.

Georgs Pelecis 1947 Gaudeamus!

2018

Foto Amstel Quartet: Govert de Roos

Una Cintina – orgel

Una Cintiņa is muzikaal directeur in de R.K. Parochie HH. Matthias-Laurentius te Alkmaar, concertorganiste en dirigente van o.a. oratoriumkoor Cantate Domino (Zoeterwoude),

kamerkoor Canticum Novum (Alkmaar) en Chr. Gemengd Koor Cantamus in Hoofddorp. Geboren in Letland, in een zeer muzikale familie, begon ze haar muzikale opleiding met piano. Vervolgens studeerde ze koorzang en kerkmuziek aan de koorschool van de Dom in Riga. Aan de Letse Muziek Academie behaalde ze onder Sigvards Kļava (dirigent van het Lets Radiokoor) haar Bachelor als dirigent en onder Prof. Tālivaldis Deksnis haar Bachelor als organist.

Na haar Master in 2007 heeft ze een postacademische opleiding gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Ootmerssen (orgel), Jos Vermunt (koordirectie), Menno van Delft (klavecimbel/clavichord) en Hein Meens (zang). Ook heeft ze diverse masterclasses gevolgd bij o.a. Ton Koopman, Ludger Lohmann, Hans Fagius, Joel Speersta, Olivier Latry, Louis Robilliard.

Regelmatig verzorgt ze optredens als organist en/of dirigent in Nederland en Europa en verleent ze haar medewerking als soliste aan concerten met koor en orkest. Met countertenor Jean- Sebastien Beauvais vormt ze Duo Esmera.

Haar repertoire bestrijkt de vroege barok tot de muziek van de 21e eeuw. Ze promoot de Letse orgel- en koormuziek. Haar belangstelling gaat vooral uit naar muziek van de 20e en 21e eeuw en daarom geeft ze ook premières tijdens internationale festivals en concoursen.