Het Suzanna strijkkwartet is een splinternieuw kwartet dat opgericht is door musici van het Constantijn sinfonietta!

Vanuit daar ook de naam Suzanna, dat is namelijk de naam van de vrouw van Constantijn Huygens, Suzanna van Baerle!
Wij gaan het 2e, Lento deel spelen uit het prachtige 12 strijkkwartet in F groot van Dvorák.

Van 1892 tot 1895 woonde Dvořák in New York waar hij werkzaam was als directeur van het National Conservatory of Music. Tijdens de zomervakantie van 1893, die doorbracht in het stadje Spillville, dat een omvangrijke Tsjechische immigranten gemeenschap kende, componeerde hij dit twaalfde strijkkwartet.

Judith Vuijk

Ik ben Judith en ik speel nu al zo’n tien jaar viool. Mijn oma speelde toen ik klein was altijd viool, en sinds mijn derde zei ik al tegen mijn ouders dat ik dat ook wilde. Op mijn vijfde gaven ze toe. Ik vind samenspelen superleuk! Naar mijn idee wordt muziek alleen maar mooier (en leuker!) als je allerlei verschillende stemmen van verschillende instrumenten samen hoort.

Karolien Oostra

Hoi! Mijn naam is Karolien Oostra, ik ben 18 jaar en speel de tweede viool in het Suzanna strijkkwartet!
Ik vind het geweldig en ben ook erg dankbaar dat we door het huygens festival de kans krijgen om ons verder te ontwikkelen en te leren van een andere vorm van samenspel door dit strijkkwartet! De sfeer tijdens het festival is super fijn en ik kijk er dit jaar ook weer erg naar uit!
Dit jaar begin ik met de hbo bos en natuurbeheer en naast mijn passie voor natuur speel ik ook met veel plezier in het Jeugdorkest Nederland!
Ik hoop nog vele jaren mee te doen met het Huygens festival en kan niet wachten om elkaar in september weer te zien!

Rozemarijn Slikkerveer

Ik ben Rozemarijn Slikkerveer, 16 jaar en ik zit in havo 5 van de havo/vwo voor muziek en dans. Dit is een conservatorium-vooropleiding in Rotterdam waar ik elke dag ontzettend veel mag leren.
Ik heb zo'n 6 jaar viool gespeeld voordat ik 2 jaar geleden verliefd werd op het geluid van de altviool. Ik geniet het meest van samen musiceren. Het plezier dat ik ervaar en de energie die ik er van krijg is simpelweg niet te evenaren.

Scarlett Waakop Reijers

Ik ben Scarlett Waakop Reijers en speel sinds mijn 7e cello! Ik zit op Ik ben echt ontzettend dol op samenspelen! Het is wat ik het liefste doe muziekgericht. Ik zit sinds 2018 op de Havo Vwo voor muziek en dans en ik heb daar geleerd hoe leuk het is om samen te spelen. Ik hoop dat ik dit nog heel lang mag blijven doen met al de geweldige mensen die ik door de jaren heen ontmoet heb!