• De Voorhof
Geplaatst onder
Klassiek
Tickets
Koop ticket

Van samenspel wordt Quatre Mains Groep Den Haag enthousiast”

Samenspel:

Quatre Mains Groep Den Haag(1987), bestaat uit 35 enthousiaste pianisten. Ze musiceren in vaste en in wisselende duo’s op 1 of 2 instrumenten.

Repertoire:

Er is een veelzijdig en rijk repertoire voorhanden, origineel geschreven voor quatre-mains , voor 2 piano’s of in een bewerking daarvoor.

Quatre Mains Groep Den Haag speelt op alle niveaus in meestal het klassieke en soms het moderne en populaire genre. Componisten waarvan regelmatig werken worden uitgevoerd, zijn: Johann Sebastian Bach, Antonin Dvorak, Wolfgang Amadeus Mozart en Sergej Rachmaninov. Dit is slechts een beperkte greep uit de vele ( vaak ook minder bekende) componisten.

Thema:

Dit jaar staat het Huygens Festival in het teken van de componist Camille Saint Saëns, met speciale aandacht voor ‘Het Aquarium’ uit het Carnaval der Dieren.

Dit werk staat dan ook op het programma van de groep tijdens het Huygens Festival 2021.

Concerten

Regelmatig verzorgt de groep uitvoeringen in het Elisabeth Vreedehuis te Den Haag. Naast deze concerten speelt de groep ook op muziekfestivals en tijdens muziekbijeenkomsten in openbare gelegenheden. “Door onze muziek ‘van binnen naar buiten te brengen, creëren wij een stukje toegevoegde waarde. Ons  enthousiasme tijdens het spelen wordt erdoor vergroot”.

 

Artiesten