Terug naar het overzicht

Something about Sanna


  • Stationsplein
Geplaatst onder
Jazz
Tickets
Koop ticket

Dit nieuwe trio met Joost Kesselaar op drums, Sven Schuster op bas en Sanna van Vliet op zang & piano werd gevormd na een concert in 2017 waar deze muzikanten een muzikale band met elkaar voelden. Sanna, Joost en Sven besloten toen om samen te gaan werken. Hun repertoire is opgebouwd uit origineel materiaal van Sanna en Sven. Duikend in het schrijven van haar eigen composities wil Sanna dit trio een ander en persoonlijker geluid geven. Hun laatste album, getiteld 'Music for President', werd gepresenteerd in mei 2019 in Amsterdam.

Sanna studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde af in twee afstudeerrichtingen: jazz-zang en jazz-piano. Ze toerde in meer dan 15 landen, waaronder Zuid-Korea, Thailand, de Azoren, Zweden, Slovenië en Polen. Ze nam vier cd’s op en trad op met de crème de la crème van de Nederlandse Jazz Scene zoals John Engels, Jarmo Hoogendijk, Eric Ineke, Beets Brothers, Ben van den Dungen, Ack van Rooijen, Ruud Jacobs, Wouter Hamel en Cees Slinger. Ze begon haar eigen improvisatiemethode voor jazzzangers en geeft deze lessen sinds 2002 op conservatoriumniveau. Tegenwoordig geeft ze les aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze ook online cursussen aanbiedt voor zangers van over de hele wereld. Daarnaast voltooide ze ook de 3-jarige opleiding tot docent Complete Vocal Technique in Kopenhagen en werd in 2009 bevoegd docent in deze technische methode.

 

Bezetting:

Joost Kesselaar drums

Sven Schuster bass

Sanna van Vliet vocals & piano

LET OP Gebruik voor het bestellen van kaarten voor dit optreden de volgende link: https://eventree.nl/evenement/jazz-podium-huygens-festival-2021/

Artiesten