• De Voorhof
Geplaatst onder
Klassiek
Tickets
Koop ticket

Vocale muziek met Huygens in de hoofdrol

Dit programma biedt een selectie uit de Pathodia Sacra et Profana van Constantijn Huygens. Daarnaast hoort u muziek van zijn tijdgenoten Henry Purcell en Georg Friedrich Händel. Bijzonder is de première van enkele nieuwe Nederlandse liederen, gecomponeerd door Piet Steijns op teksten van Bertus Aafjes, M. Vasalis en Willem Wilmink.

Het programma wordt uitgevoerd door het Viva Ensemble, bestaande uit Marjon van Es en André Nolden, zang en Jaap de Wit, piano.

Classical songs featuring Constantijn Huygens.

A selection from Pathodia Sacra et Profana by the famous Dutch scientist and musician Constantijn Huygens. Henry Purcell en Georg Friedrich Händel will accompany Huygens with duets and solo’s. Newly composed songs by the contemporary Dutch composer Piet Steijns will get a première.

This program is offered by the Viva Ensemble: Marjon van Es and André Nolden, voice, Jaap de Wit, piano.

C.V.’s

Marjon van Es studeerde Klassieke Talen en Nederlands. Ze volgde de opleiding tot zangpedagoog aan de Schumann Academie. Momenteel geeft ze met veel plezier zangles aan enkele gemotiveerde leerlingen. Ze is met name geïnteresseerd in de rol van tekst in de liedkunst.

André Nolden heeft naast zijn werk als architect vele jaren in diverse kamerkoren en kleinere ensembles gezongen. Thans zingt hij regelmatig in projectkoren zoals het Leids Cantate Consort, het Haags Barok Gezelschap en Chordiality. Hij is ook vele malen opgetreden als bassolist, o.a. in het Requiem van Duruflé en van Fauré.

Jaap de Wit heeft Bouwkunde gestudeerd aan de TU in Delft. Hij werkt nu als senior opbouwwerker bij stichting Voorwelzijn in Den Haag. Hij begon op 12-jarige leeftijd met piano spelen. Jaap studeerde o.a. bij Patrick Hopper.

 

Artiesten