Vivien Giesbertz is violiste en treedt (met pianobegeleiding van Sergey Smirnov) op tijdens het Openingsconcert Jong Talent.

Vivian Giesbertz begon als een jong meisje met vioolspelen, en haar liefde voor het spel en de muziek is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Ze heeft lessen gehad van Julia Dinerstein en van Benzion Shamir. Jarenlang heeft ze bij het Hellendaal muziek instituut in Rotterdam gezeten, daarna in Utrecht bij de Academie Muzikaal Talent.

Met haar solospel heeft ze veel prijzen gewonnen: bij de Eisstedfod Music Competition en bij het Florence Concours (2012-2019), de prijs ‘campus delle arti 2019’ bij het Campus Delle Arti festival in Bassano del Grappa (2019), een aanmoedigingsprijs en de prijs voor een speciale interpretatie van een moderne compositie bij het Prinses Christina Concours (2020), de 1ste prijs bij het Archipel Concours (2021) en de Gold Prize bij het London Young Musician concours in de categorie Romantic Period Music (2021).

In 2019 heeft ze drie keer mogen soleren met een orkest: twee keer met het Dordrechts Philarmonisch orkest en met het Young Talent Orchestra uit Rotterdam.

Samen spelen met andere musici heeft Vivian altijd een van de leukste dingen gevonden: ze heeft jaren in het Hofstad Jeugdorkest, Viotta en het Young Talent Orchestra gezeten. In 2018 heeft ze meegespeeld in het Euregio orkest tijdens het Euregio Music Festival in Duitsland. Momenteel is ze plaatsvervangend concertmeester van het JeugdOrkest Nederland.

Ook heeft ze veel aan kamermuziek gedaan: ze heeft gespeeld bij het Stiftfestival met onder andere Daniel Rowland, bij de winteravonden aan de Amstel waar ze onder andere gespeeld heeft met musici van de Gnessin muziekschool uit Moskou. Vivian heeft ook meegedaan bij het Konz Musik Festival, waar ze kamermuziek masterclasses heeft gekregen van Elisabeth Perry, Richard Wolfe en Niall Brown.

Verder heeft ze ook nog masterclasses gevolgd van Daniel Rowland, Ilya Grubert, Eliot Lawson, Mikhail Zemtsov, Mikhail Kugel en Elisabeth Perry.

Komend jaar begint ze haar bachelor viool aan het Utrechts conservatorium bij Carla Leurs.

Foto: Frank Rozenberg